מה זה הקפה הזה?! – הכתבה שתעשה לכם סדר בקפה

מכירים את הרגע הזה שאתם נכנסים לבית קפה, מזמינים אספרסו קצר ומישהו לידכם מזמין לטה מקיאטו מפורק, על בסיס חלב שקדים, רותח, נטול לקחת?
אוקיי, אז בואו נעשה רגע סדר לגבי סוגי הקפה שקיימים היום...

מכירים את הרגע הזה שאתם נכנסים לבית קפה, מזמינים אספרסו קצר ומישהו לידכם מזמין לטה מקיאטו מפורק, על בסיס חלב שקדים, רותח, נטול לקחת?

אוקיי, אז בואו נעשה רגע סדר לגבי סוגי הקפה שקיימים היום…

 

  1. אספרסו – קפה אותו מכינים באמצעות הזרמת קיטור בלחץ גבוה, לרוב באמצעות מכונה ייעודית, דרך פולי קפה טחונים ודחוסים.מנת אספרסו היא יחידת הבסיס איתה מכינים סוגי קפה רבים אחרים דוגמת: לאטה, מקיאטו, קפוצ'ינו ועוד.
  2. אספרסו קצר – אספרסו אותו מכינים ממיצוי 7 גרם פולים טחונים ו-20 מ"ל מים בלבד, על כן הוא חזק יותר בטעמו ממנת אספרסו רגילה.
  3. אספרסו ארוך – קפה אספרסו מכינים ממיצוי 7 גרם פולים טחונים ו-60 מ"ל מים, לכן מעט חלש יותר מאספרסו רגיל.
  4. אספרסו כפול – קפה אספרסו ממיצוי 14 גרם פולי קפה טחונים ו-60 מ"ל, מעט חזק יותר בטעמו מאספרסו רגיל.
  5. מקיאטו– מנת אספרסו עם תוספת מועטה של חלב מוקצף.
  6. לאטה– מנת אספרסו אליה מוסיפים חלב חם וחלב מוקצף.
  7. קפוצ'ינו – שתי מנות אספרסו אליהן מוסיפים 60 מ"ל חלב חם ו-60 מ"ל חלב מוקצף.
  8. אמריקנו – מנת אספרסו עם תוספת של כוס מים חמים.
  9. אפוגטו – מנת אספרסו + כדור גלידה.
  10. קורטדו – מנת אספרסו, חלב פושר וכמה טיפות חלב מוקצף.
  11. מוקה– משקה לאטה עם תוספת שוקולד (כסירופ או מוצק).
  12. קפה קר – מנת אספרסו עם קוביות קרח ומעט מים קרים.
  13. גרניטה – משקה קפה קר אותו מכינים ממנת אספרסו, חלב וקוביות קרח המערבבים בבלנדר לטובת קבלת משקה אחיד
  14. ColdBrew (קפה בחליטה קרה) – קפה קר אותו מכינים בשיטת חליטה שונה מעט מאלה המוכרות – טוחנים את פולי הקפה בדרגת טחינה גסה ומשרים את הפולים הטחונים במים למשך כיממה במיכל סגור. לאחר מכן מסננים את הנוזל באמצעות נייר פילטר.

אז…בא לכם לשבת לקפה?

סבבה. רק תבחרו איזה 😉

תודה שפנית אלינו,

אחד ממומחי הקפה שלנו
ייצור איתך קשר בהקדם